PLUG Amsterdam is back!

In november zijn wij vijf weken lang, iedere woensdag te gast bij 
BOOST Ringdijk in Amsterdam Oost. BOOST is de tijdelijke nieuwe ontmoetingsplek van vluchtelingen en buurtbewoners om elkaar te leren kennen en samen programma’s te ontwikkelen die directe integratie en betrokkenheid op gang brengen. Bij het opstarten van BOOST komen echter organisationele en strategische vragen kijken. Uitdagende vraagstukken waar de PLUG-ers tijdens de lunch hun tanden in kunnen zetten.

Vanaf 9.30 uur hebben we een werkplek, koffie en een interessante lunchvraag voor je klaar staan. Tot dan.

Adres: Ringdijk 44, 1097 AE Amsterdam

BOOST Ringdijk
In de aankomende jaren komen er zo’n 1500 vluchtelingen in Amsterdam Oost wonen; in het nieuwe tijdelijke AZC in de voormalige Bijlmer Bajes, in enkele tijdelijke locaties voor jonge starters, en in een deel van de sociale woningen hier in de stad. 
Vluchtelingen hebben hun land achter zich moeten laten, een grote tocht ondernomen om elders een nieuw leven op te kunnen bouwen. Zij zijn op zoek naar kennis en kennissen, informatie en aanknopingspunten, om onderdeel uit te kunnen maken van een nieuwe samenleving. Het vinden van aansluiting in een nieuwe, onbekende omgeving is niet altijd makkelijk. 75 procent van de nieuwkomers heeft bijvoorbeeld na een paar jaar nog steeds geen werk kunnen vinden. 
Uit eerdere ervaring is gebleken dat een kleinschalige bottum-up opvang, buurtcontacten en vriendschappen tussen nieuwkomers buurtbewoners de integratie een enorme BOOST geven. BOOST Ringdijk (een samenwerking tussen Gastvrij Oost, de gemeente Amsterdam en Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam) organiseert taal- en conversatielessen, samen sporten, gedeelde werkplekken, informatieve workshops, muziek, dialoog en lezingen en koken en eten. Vluchtelingen en buurtbewoners trekken daarin samen op.

BOOST Ringdijk van start!