PLUGpost#98 PLUG Nederland

IMAG0669

In december 2010 is in Amsterdam het initiatief PLUG de Dag tot leven gekomen. Dit initiatief, mede opgezet door Jetske Roetman en Martine de Jong, heeft sindsdien bijna 50 stadsinitiatieven bezocht en geholpen. PLUG de Dag is een initiatief van, voor en door ‘stadsnomaden’, mensen die een plek zoeken in de stad om te kunnen werken en verkennen. In ruil voor een werkplek denken de pluggers tijdens een gezamenlijke lunch mee over een maatschappelijk vraagstuk waar de eigenaar van de plek verder mee wil komen. Zo verschijnt er op de website van PLUG de volgende locatie en de maatschappelijke vraag, en komen een aantal pluggers bijeen op de locatie om individueel te werken en tijdens de lunch hun denkkracht te bundelen. Ze staan in verbinding met de stad en benutten elkaars kennis en contacten door ideeën op te doen voor de eigenaar en voor zichzelf.

Lees verder...

PLUGpost#97 Een lesje Twitter voor ‘stoffige ziekenhuisbrillen’

VU MCIn de maand mei zijn er in het VUmc 4 PLUG sessies geweest waarbij tijdens de lunch telkens (ruim) een uur werd ingegaan op de vraag hoe de landelijke crowdfundingsactie voor eNose onderzoek naar een ziekte bij couveusekinderen een zo breed mogelijk publiek kan bereiken. Er waren telkens 4-7 PLUG-gers aanwezig en vanuit VUmc wisselende samenstelling aan onderzoekers en medewerkers van de afdeling communicatie en maag-lever-darmstichting MLDS.

Lees verder...

PLUGpost #96 Weids werken tussen de meeuwen

PW uitzicht melissa korn

Pluggers zetten de boel op scherp. Door de brede verscheidenheid aan Pluggers geven ze je een frisse blik op jouw vraag en wordt deze in al zijn facetten belicht. Bij ons was de vraag: wat is Panorama West? En daarop volgend: voor wie is Panorama West? En hoe kunnen we deze mensen bereiken? In 4 sessies hebben we al lunchend, met 5 à 6 Pluggers, antwoord gekregen op deze vragen.

Lees verder...

PLUGpost #92: Laat uw stem horen!

Deze maand doet mij weer beseffen wat ik volgens het papiertje van de Universiteit ben: politicoloog. Dat een politicoloog zelden in de markt terechtkomt waar hij/zij voor opgeleid is, dat kan ik beamen. Maar zodra de verkiezingsborden weer tevoorschijn komen, gaat er bij mij weer een vonk over en waan ik me weer even zeven jaar oud naast mijn moeder in de auto met een enorme speaker op het dak en mijn moeder die al rijdend mensen oproept te gaan stemmen. Misschien geen verantwoord rijgedrag in de huidige tijd, maar het is een mooier verhaal dan dat je nu als zevenjarige naast je moeder op een “politieke markt” achter het kraampje moet aanhoren dat de politiek niet deugt en je moeder een zakkenvuller is.

Lees verder...

PLUGpost #91: Fleur ontdekt PLUG de dag

Ze noemen zichzelf werkende stadsnomaden of pluggers en in februari hebben wij van Amsterdam Smart City de eer om in de molen van Sloten samen te werken met deze nieuwsgierige professionals van PLUG de dag. Het Plug de dag netwerk bestaat uit allemaal werkende mensen die het leuk vinden om één dag in de week eens in een andere werkomgeving te zitten, met andere mensen en op een andere locatie.

Lees verder...