In september was het zover. PLUG de dag kwam vier woensdagen achter elkaar ons kantoor opvrolijken in het kantorengebied Amstel III in Amsterdam Zuidoost. De grote verdieping die wij zelf tijdelijk huren was ineens een stuk voller en wij voelden ons ineens een gevestigd bedrijf met al die mensen!

Conform het PLUG-concept hadden wij het genoegen om gedurende de vier lunches onze actuele Glamourmanifest-vragen op tafel te gooien. In ons geval hadden we vrij snel besloten wat deze vraag zou worden, namelijk “Oei, ik groei! Hoe zet Glamourmanifest de volgende stap richting een bedrijf met meer personen?”. Het was bijzonder om te zien hoe de discussie op gang kwam. Doordat er uiteenlopende disciplines aan tafel zaten (van landschapsontwerper tot socioloog en van planoloog tot organisatieadviseur), werden vanuit verschillende invalshoeken ideeën en kritische vragen aangedragen. Uiteraard zaten er aan tafel meer jonge ondernemers, voor wie dit thema sowieso herkenbaar was.

PLUG de dag werkt tijdens de lunch met kaartjes, waarop iedereen zijn gedachten en ideeën kan schrijven. Deze kaartjes kregen wij, keurig gebundeld in een feestelijke verpakking, cadeau aan het eind van de maand. Wij zijn inmiddels een paar weken verder, maar putten nog steeds uit de ideeën die wij hebben gekregen over onze groei-uitdaging.

We vonden het een leuke en waardevolle energieboost om PLUG op bezoek te hebben. We hebben nieuwe mensen leren kennen, ideeën uitgewisseld en concrete input gekregen waar wij zelf mee verder kunnen. En wat voor mij persoonlijk erg leuk was, was om weer even het gevoel te hebben om op een kantoor met collega’s te werken. Met wie je even een praatje of grapje maakt of aan wie je even kunt vragen hoe iets werkt. Daarom lijkt het me ook leuk om binnenkort eens te komen pluggen op een andere locatie!

Saskia Beer
Glamourmanifest