In de afgelopen vier weken was PLUG de dag te gast bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. De eerste keer in de foyer van het voormalige Tropen Theater en de drie daarop volgende keren in de Raadzaal van het hoofdgebouw aan de Mauritskade. Centraal thema was hoe een nieuw concept te bedenken, ontwikkelen en realiseren voor de kantorenverhuur/exploitatie van het hoofdgebouw. De opkomst werd elke week groter en de discussies daardoor boeiender en gevarieerder. In vier stappen kwamen we tot het eindresultaat, de verkenning met thema’s als duurzaamheid, interculturaliteit en kennisuitwisseling naar spanningsvelden en raakvlakken (= kansen), tot het ‘binnenhalen’ van een potentiele ‘anchor tenant’ (Artsen Zonder Grenzen of Amnesty International) en story lines (waarom wil je hier zitten en wat kunnen wij voor jullie doen?).

Ik ben blij verrast door de diversiteit van de (wisselende) groep van jonge mensen met frisse en realistische ideeën, heerlijk om mee te sparren en out of the box te denken. Op elk thema waarover we spraken was wel een ervaringsdeskundige en dat vind ik een enorm sterk punt van PLUG de dag.

Ik ben blij met het resultaat, zal jullie op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen en wens jullie heel veel succes met het nieuwe werken en ontmoeten van PLUG de dag, een prachtig initiatief!

Paul Kotvis