De locatie waar we binnen vallen ademt rust en ruimte. Het licht valt prettig binnen en de inrichting van de PopUpkantoren doet aan als een prettige huiskamer. Hier kunnen we wel werken. Dat wisten we al, want we konden hier ook al kerken. Sinds kort zitten er namelijk een aantal dertigers, creatieven en ondernemers, op zondagochtend rond een BYOBrunch. Ze hebben een eigen kerkje vormgegeven: de PopUpkerk. Daar zitten allerlei ontkerkelijkte en onkerkelijke jonge Amsterdammers bij elkaar om te brunchen en de grote thema’s van het leven te delen. Aan de hand van die hele oude teksten uit de christelijke traditie. Maar de ruimte vraagt om meer. Om er te werken. En dat kan straks tijdens Plug-in@Pop-Up – de vrijdag/werkdag op de PopUpKanToren volgens het PLUG de dag concept.

De PopUpKerk, de Geef om de Jan Eef vereniging en PLUG de dag kwamen samen op deze vier woensdagen, op initiatief van Rikko (initiator PopUpKerk). We vroegen ons in vier lunches af of het niet mogelijk was om een nieuwe vaste Plug Plek te starten in de PopUpKanToren. Gewoon omdat het kan, omdat de buurt vragen zat heeft op creatief en ondernemend vlak. Omdat er genoeg jonge betrokken mensen in de buurt wonen die een vrijdag zouden willen komen pluggen. En omdat het de buurt verbindt, onze nieuwsgierigheid naar allerlei initiatieven in onze buurt bevredigt en toffe mensen bij elkaar brengt.

De Geef om de Jan Eef was voor! Meteen doen. Als het jullie lukt om werkelijk mensen bij elkaar te verzamelen, mag je van ons het pand gebruiken op vrijdag. Als het jullie lukt om aanstormende ondernemers, mensen met mooie ideeën en bestaande initiatieven verder te helpen – gebruik het pand dan gratis. En animo was er ook, al snel zaten er buurtbewoners om de tafel die graag dit initiatief mee wilden dragen. En mensen die een vraag zouden willen indienen, bleken er ook genoeg.

Kortom. We gaan starten! Vanaf vrijdag 8 november is er een Vrijdag/Werkdag in de Jan Eef PopUpKantoren, onder de noemer Plug-in@Pop-Up. Dus woon je ergens op fietsafstand, vind je het prettig om met andere betrokken Amsterdammers te werken op een toplocatie en wil je weten wat er in de buurt speelt? Kom en plug-in@pop-up, elke vrijdag. Het enige wat we van je terugverlangen is dat je elke lunch meedenkt, dat je actief en concreet helpt om een ondernemersvraag uit de buurt verder te brengen. En dat sluiten we dan af met een goede Vrijdagmiddagborrel. Hoe mooi wil je het hebben.

Wat tof dat de Jan Eef hiervoor warm loopt – Dank je wel, Jeroen! Wat relaxed dat Plug de dag graag zijn werkwijze en ideeen deelt, dank aan Jetske, Martine, Eelke, Ellen (en Femke) en dank aan de mensen die met de PopUpKerk en mij dit willen oppakken: Roderik, Erik, Alfard, Jan Willem, Merel, Inger, Suzan en anderen. Plug-in@Pop-Up met je laptop en je ondernemende hoofd. Blijf op de hoogte via https://www.facebook.com/pluginatpopup

Rikko Voorberg