Er zijn minstens 10 redenen te bedenken waarom PLUG de Dag in Den Bosch een succes gaat worden. Zo kent de stad een grote diversiteit aan ondernemingen: zowel jonge ICT-bedrijven, als creatieve ondernemingen en grote (nuts)bedrijven zoals Océ, Essent, SAP, Enexis, Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ricoh. In de stad zijn vast voldoende organisaties en instanties die met specifieke vragen rondlopen, waar ze zelf geen antwoord op vinden. Via PLUG de dag krijgen ze de kans om deze vraag aan een multidisciplinair team voor te leggen en dan is er na 4 lunchmeetings ook een concreet antwoord.

PLUG de dag biedt voor deze grote ondernemingen, die graag Het Nieuwe Werken willen laten slagen, een extra stimulans. Mensen willen liever niet gedwongen thuis werken, maar op kantoor zijn ze ook niet meer elke dag welkom. PLUG de dag biedt een inspirerend alternatief. Als mensen worden gedwongen om ergens anders dan op kantoor te werken, wil dat niet zeggen dat ze daar een geschikte ruimte voor hebben. Thuis kunnen kinderen je afleiden, waardoor je niet zo geconcentreerd kan werken als dat je zou willen. PLUG de dag zorgt voor een werkruimte waar pluggers resultaatgericht en geconcentreerd bezig kunnen zijn.

Het Nieuwe Werken vraagt van mensen om steeds vaker thuis te werken. Dat geeft veel vrijheid maar het zorgt ook voor een gemis aan sociale contacten. Mensen waar je even aandacht aan kunt geven of van kan krijgen. Mensen waar je mee kunt sparren als je er even niet uitkomt. Mensen die je tot nieuwe inzichten kunnen brengen, doordat ze een andere achtergrond hebben en daardoor anders tegen de problematiek aankijken. PLUG de dag biedt mogelijkheden om je netwerk te verbreden en nieuwe mensen te leren kennen.

Persoonlijk denk ik bovendien dat een Bourgondische stad als Den Bosch toe is aan een nieuwe manier van netwerken en flexwerken. Bosschenaren houden van de mooie kant van het leven en delen dat graag met elkaar. Het nut en het aangename komen geweldig samen in PLUG de dag.
Al met al blijken er genoeg redenen te zijn om Plug de dag in Den Bosch tot een succes te maken. Net als ik, zoeken steeds meer mensen een inspirerend en gezellig alternatief voor het thuiswerken. Het zou toch mooi zijn als PLUG de dag dit kan zijn?

Quirine Veldkamp, PMtD