Gisteren was alweer de laatste keer PLUG de Dag! Na drie keer brainstormen over de aanpak voor de Gelagkamer moeten er dit keer spijkers met koppen geslagen worden.

Maar eerst bekijk ik nog eens de meer dan dertig briefjes met tips, ideeën, aanbevelingen en opmerkingen die de afgelopen weken zijn verzameld. Wat een verscheidenheid aan teksten en ingevingen! Uit onze vraag om een nieuwe programmering te bedenken voor onze mooie stijlvolle ‘Gelagkamer’ is een heel nieuw plan ontstaan.

We gaan ruimtes in het pand gebruiken om startende ‘sociaal ondernemers’ een plek te geven om flexibel te kunnen werken, in een netwerk van maatschappelijk georiënteerde organisaties. Zij kunnen dan op hun beurt ideeën aanleveren voor de Gelagkamer. Bijvoorbeeld over mode en fair trade, een ontmoeting tussen Quote en de Z-krant, een Dragon’s Den voor startende ondernemers, ‘PLUG de Dag, neem je baas mee-avond’, Verhalencafé, bezinning en rust, enz. enz.

Het is elke week weer mooi om te zien dat er 5-10 hardwerkende mensen achter laptops zitten in de Gelagkamer, en tijdens de lunch er opeens een brainstorm groep ontstaat die maar suggesties blijft spuien! Bij de afsluitende borrel gisteravond waren er veel goede wensen, en gelukkig ook wat spijtgevoelens dat PLUG hier al weer weggaat.

De woensdagen zijn straks weer (te) rustig, ik denk dat ik binnenkort mee ga doen met PLUG…

Matthias de Vries
Diaconie Amsterdam