Bagagehal. Loods 6. De glazen deuren schuiven open. Het is muisstil. Stalen trappen, open ruimte, grote ramen. Waar zouden ze zitten? <!–more–>

Gelukkig vang ik een glimp op van Eelke. Druk bellend op de gang. Ik stap door. Toch altijd even spannend. Wie zullen er zijn, wat voor bedrijf is het eigenlijk waar we gevraagd zijn?

Daar zitten ze, lekker rustig te werken. Grote tafel, laptop, koffiebekertjes, een stekkerdoos in het midden. Klassiek PLUG. Achter ze, immens veel blauw. Het IJ. Heerlijk zo’n echte Amsterdamse locatie. Ik nestel in tussen de rest, klap mijn laptop open. Lekker rustig werken hier.

Na een tijdje komt een van de verhurende ondernemers aan onze werktafel. Hij maakt een praatje. Hij vertelt dat er ongeveer 200 mensen in het pand werken. Hoeveel? Waar zijn ze dan allemaal? Ja, dat is ook precies het probleem zegt Ris. De deuren hier zijn vaak dicht. We hebben niet zo veel contact met elkaar.

Tijdens de lunch blijkt bij meer ondernemers de vraag te leven. Op welke manier kunnen de huurders van loods 6 elkaar vaker ontmoeten en wellicht samenwerken? Volgens Ina, de verhuurder, zijn er al vaker initiatieven geweest. Alleen stoppen ze vaak al na een paar keer. En dat is jammer…

De aanwezige pluggers vragen door. Hoe komt ‘t? Willen de huurders van loods 6 elkaar eigenlijk wel ontmoeten, met elkaar een borrel drinken, samenwerken? Of er juist behoefte aan andere zaken? Er blijkt geen er geen eenduidig beeld te zijn van de werkelijke behoefte. Is dat misschien juist het probleem?

Gelukkig is PLUG er volgende week woensdag alweer. En aangezien we graag spijkers met koppen slaan, spreken we met Ina af dat ze meer ondernemers uitnodigt. PLUG helpt de behoefte beter inventariseren en komt ook meteen met een plan, want we houden wel van aanpakken. Tot volgende week, kom je ook meedenken?

Iro Evangelou