Noord? Ja, dat ken ik: uit de krant en van horen zeggen. Ik had er niets te zoeken dacht ik, want wat is daar nou te vinden? Totdat PLUG de Dag op een stoere locatie in Noord, bedrijfsterrein ‘De Overkant’, neerstreek.

Voor het eerst met de pont. Ik had best wel een beetje een vakantiegevoel, in ieder geval de beste manier om de dag te beginnen: niet alleen een andere kijk op Amsterdam, maar ook op Noord.

Eenmaal binnen in de loods zit je voor even in een compleet andere setting. Staal, oud, enorm veel ruimte en een beetje nostalgie. Werken naast een 25-tons hijskraan, in een echte ‘vintage’ setting – waar vind je dat nog? Het levert een andere flow op en een verbreding van je horizon.

Door samen te werken in dezelfde ruimte, zie je ook wat er bij anderen speelt, hun uitdagingen, markt en doelgroep. Het zijn net collega’s, maar dan actief in een andere markt, een ander bedrijf en soms ook ondernemer. Van nieuwe haring bij de lunch tot meekijken naar een boeiende presentatie en nog veel meer, afgesloten met een spontane fles bubbels.

Woensdag 22 juni gaan we nog een keer naar Noord, daarna weer door naar een andere locatie – ik ben nu al benieuwd. Ook zin om je horizon te verbreden, even je zinnen verzetten of je vaste patroon doorbreken? Graag tot woensdag!

Antal Spaapen
The Real Estatement